Kişisel güven elbette iyidir. Ancak yapacağınız işle ilgili gerekli araştırmalar mutlaka yapılmalı. Unutmayın henüz yolun başındasınız ve deneyim eksikliğini dikkate alın.
“Bir iş planına ihtiyaç yok, biz işimizi biliriz” demeyin. Mutlaka yazılı bir iş planınız olsun.
Elinden geleni yapmak sıradan insanlar için yeterli olabilir. Ancak girişimci için yeterli değildir. Başarıya ulaşmak istiyorsanız sıkı, titiz ve planlı çalışmalısınız.
Yanlış ortaklık nedeniyle zor durumlara düşmeyin. Eğer ortaklık yapacaksanız onun iş konusundaki güçlü ve zayıf yanlarından emin olun. Ayrıca sadece mevcut duruma göre değil gelecekteki ihtiyaçları ve dengeleri de gözeterek seçim yapmalısınız.
Sizi ilgilendiren hukuki ve mali konular hakkında bilgi sahibi olmadan adım atmayın. Gerekirse konuyla ilgili bir uzmandan destek alın. Unutmayın. Farkında olmadan, istemeden bile olsa küçük yanlış yüzünden çok ağır cezalarla karşı karışa kalabilirsiniz.
Girişim öyküleri çoğunlukla sınırlı sermaye ile başlar. O nedenle kısıtlı sermayenin etkin bir şekilde kullanılması gerekiyor.
İnternette yapacağınız araştırmalara dikkat edin. Zira internetten edineceğiniz yanlış bir bilgi işinize büyük zararlar verebilir. Bu konu son dönemin en çok yapılan hatalarından biri. İşinizin kuruluş aşamasında ya da ilerleyen dönemlerde yapacağınız araştırmalar için kullandığınız kaynakların güvenilir olmasına özen gösterin.
Bilgi, teknoloji ve yenilikleri takip etmeyenler bir süre sonra rekabette geri kalmaya başlıyorlar. Bu nedenle işinizle ilgili en güncel konuları takip etmelisiniz.