7 Bölgemizin 7 Meşhur Esnafı

Alaçatı Esnafından Cheesecake

Cheesecake, Türkiye’de birçok kafenin tatlı menüsünde yer alıyor ve bulunduğu yerin kendine özel dokunuşu ile farklı çeşitlerine rastlanabiliyor. Alaçatı esnafı da bunlar arasında yer alıyor. Alaçatı’nın kendine has dokusu ve taze meyveleri sayesinde burada bulunan mekanlarda farklı cheesecake çeşitleri yenebiliyor. Bu çeşitler arasında özellikle bölgeye özel olan damla sakızının aroma olarak kullanılması başta geliyor. Alaçatı’daki esnaflarda damla sakızlı ve taze meyvelerle süslenmiş lezzetli bir cheesecake yiyebilirsiniz.



New York Esnafından Cheesecake

New York cheesecake’i, sadece New York’ta değil, dünyanın her yerinde meşhur bir cheesecake. Özellikle New York turizminin başlıca lezzetlerinden biri olan cheesecake’i New York’un birçok tatlı esnafında yemek mümkün. Bu cheesecake, diğer cheesecake’lerden farklı olarak üretiliyor. Normal cheesecake’lerde daha hafif ve kremamsı bir üst katman kullanılırken New York cheesecake’inde daha yoğun peynir ve krema kullanıldığı için tadı daha derin ve etkileyici oluyor.


Bask Esnafından Cheesecake

İspanya’nın Bask bölgesindeki esnaflarda orijinal tarifi ile yiyebileceğiniz ünlü bir cheesecake de San Sebastian Cheesecake! Yanık cheesecake olarak da bilinen bu tatlı, bölgede yer alan La Vina adlı bir esnaf dükkanında ortaya çıkıyor. Buradan da tüm dünyaya yayılıyor. San Sebastian cheesecake’i normal cheesecake’lerden farklı olarak bisküvi veya kurabiye kırıntısı içeren bir alt taban içermiyor. Bu cheesecake’in en belirgin özelliği ise kremalı ana katmanın diğerlerine göre daha yumuşak ve akışkan olması. Ayrıca San Sebastian cheesecake’inin fırında pişme derecesi oldukça yüksek. Bu nedenle pişerken üzerinde bir kabuk oluşan cheesecake’i yediğinizde ağzınızda hafif bir yanık tat bırakıyor.


Osaka Esnafından Cheesecake

Japonlar da cheesecake’ten nasibini almış ülkeler arasında yer alıyor. Dünyanın en iyi cheesecake’lerinden biri olarak bilinen Japon cheesecake’ini Osaka esnafında yemek mümkün. Ancak Osaka’da üretilen bu cheesecake’in peyniri, Danimarka’dan ithal geliyor. Cheesecake’lerinin bu kadar lezzetli olmasının sebebi ise ilk günden bu yana hala aynı tarife ve malzeme kalitesine sadık kalmalarından geçiyor.


Samos Esnafından Cheesecake

Gelelim cheesecake’in anavatanında yapılan ve orijinal bir tarife sahip olan Yunan cheesecake’ine! Yunanlılardan dünyaya yayılan cheesecake, tarihte özellikle düğünlerde kullanılan bir tatlı olarak geçiyor. Hatta içerdiği protein sebebiyle sporculara verildiğine dair kanıtlar bile bulunuyor. Orjinal tarif olan bu cheesecake’in diğerlerine göre farklarından biri şeker yerine bal içermesi ve dilimlenerek soğutulması.



Bonus: Gaziantep Esnafından Baklavalı Cheesecake

Dünya cheesecake’i geliştirirken bizim ülkemiz durur mu? Tabii ki hayır! Gaziantep esnafımız bu iki enfes lezzeti birleştirerek harika bir tatlı ortaya çıkarmış. Altta bisküvi katmanı, ortada peynirli krema katmanı ve en üstünde şerbetli baklavası bulunan bu cheesecake’i Gaziantep’te tatmayı mutlaka unutmayın!